Fantastiska IT tips

Ge barnen extra trygghet med en GPS-klocka

by Nola Shields

Föräldrar till barn oroar sig konstant över var barnen befinner sig och om de är trygga. Med en GPS-klocka runt ditt barns arm kan du ha översikt över var barnet är och lätt komma i kontakt med dem om det finns behov. På Safekid.se kan du hitta en modell med de funktioner du behöver.

Övervakning med hjälp av klocka

Barn är specialister på att tappa bort och ha sönder saker, klockan däremot sitter tryggt kvar på handleden. Eftersom GPS-klockan har en spårningsfunktion kan du lätt hålla koll på var ditt barn befinner sig. Du kan även ställa in vissa områden där det är tryggt att röra sig på.

Går barnet utanför området kommer du få ett larm och kan agera snabbt. Klockan kan såklart inte hindra att olyckor sker, men kan trots det ge en viss trygghet i vardagen.

Fördelar med GPS-klocka

Förutom GPS-funktionen har klockan mycket mer att erbjuda. Du kan både ringa och ta emot samtal med klockan, så du smidigt kan nå ditt barn. Föräldrar kan kontrollera vilka nummer barnet kan ringa med klockan så du slipper onödiga telefonräkningar. Du kan också skicka röst- och textmeddelanden till klockan och det går att svara med röstmeddelanden. Sker något akut går det att ringa ett SOS-nummer.