Fantastiska IT tips

IT-tips för bloggare

by Nola Shields

Om du har tänkt på att starta en blogg finns det några saker att ta hänsyn till när det gäller IT. En viktig punkt är säkerhet och med detta menas specifikt IT-säkerhet som antivirus och brandväggar. Du kan skaffa gratisvarianter eller de som kostar pengar. Det finns en hel uppsjö av dem att välja mellan och i slutändan är det du som bestämmer.När det gäller brandväggar finns det en inbyggd i Windows men du kan ladda ner utökad mjukvara som ger dig mer kontroll över internettrafiken. Det kan även vara bra att ladda ner program som går igenom din dator för spyware och malware. Dessa kan i värsta fall skicka dina lösenord för din blogg till obehöriga och det vill du självklart inte.

Mjukvara emot malware och skadlig kod

Ett utmärkt program att använda för att gå igenom din dator efter skadlig kod och obehöriga program heter Spybot Search & Destroy och erbjuder både en gratisversion och en som du betalar för. Givetvis får du mer tillbehör i den som kostar men gratisversionen fungerar alldeles utmärkt för en bloggare eller privatperson. Du laddar bara ner programmet och startar det. Väldigt enkelt och smidigt.När du sedan har programmet igång kan du välja att uppdatera det för att ladda ner all ny information om olika skadliga program och sedan är det bara att börja söka igenom din dator. När sökningen är klar väljer du att laga alla fel som hittades och efter det är du säkrare på nätet än någonsin. Du kan även upprepa processen flera gånger.

Välj rätt plattform för din blogg

Många bloggare använder WordPress och detta är en av de mest kända plattformarna för att driva en blogg. Du kan sedan skaffa en domän om du vill det men tänk på att det kan kosta lite pengar att köpa en personlig adress på nätet. Undvik att skapa en blogg helt från grunden eftersom det finns många färdiga mallar tillgängliga.Wordpress är ett utmärkt verktyg för dig som vill starta en blogg och den ger dig alla verktyg du behöver för att börja skriva dina inlägg. Det tar bara fem minuter att komma igång med WordPress och det finns även webbhotell som har det inbyggt. Då behöver du inte klura ut hur du laddar upp mjukvaran på egen hand. Lycka till!