Fantastiska IT tips

Satsa på profilreklam

by Nola Shields

Ett effektivt sätt att marknadsföra ett företag på är att använda profilreklam. Men för att lyckas gäller det att välja produkter som är både snygga och funktionella.

Som tur finns det ett stort utbud av väldesignade och attraktiva profilprodukter. Dessutom finns det gratis verktyg för att prova hur er logotyp ser ut på de olika alternativen. Välj något här och se vilka möjligheter som finns.

Smart marknadsföring

Många är trötta på reklam i teve och på internet, men de flesta har inget emot att få en snygg och användbar profilprodukt, även om det sitter en logga på. Tvärtom uppfattar de flesta människor profilprodukter som en gåva. Om era kunder och anställda gillar produkten kommer de att använda den oftare, vilket stärker ert varumärke.

Välj rätt produkt

Utbudet av profilprodukter är som sagt enormt och ni kan sätta er logotyp på allt från kläder och sportattiraljer till kontorsmaterial och teknikprylar. Att bära samma kläder på jobbet stärker känslan av att vara ett team och därigenom ökar motivationen bland de anställda. Om ni istället väljer att satsa på prylar som kan användas av både kunder och anställda är det smart att välja produkter med så lång livslängd som möjligt. Då maximerar du effekten av marknadsföringen.

Dela ut till presumtiva kunder

Den reklam som ni tar fram till företaget kan med fördel delas ut till presumtiva kunder. Detta ger dessa en påminnelse om ert företag och att det är ni som de ska handla av. Det finns en fördel att skaffa sig profilreklam i lite olika prisklasser så om det är en större affär som är på gång så kan den kunden få något annat än en reklampenna. Även om en reklampenna kan göra sitt i olika sammanhang så kan det kännas bättre att få något annat mer värdefullt.